• 31.03.2016 kl. 18:13

Singapore, her kommer vi!

Klokken 23:52

Etter herlige dager med sol, bading og god stemning, er det på tide å forlate Thailand også. Neste stopp på ruten er Singapore, et land vi har gledet oss utrolig mye til å se og oppleve.

(Innlegget skulle egentlig postes ved avreise, men tiden strakk desverre ikke til.)

De siste dagene i Thailand har vi vært i Koh Tao og vi har hatt det aldeles fint. Vi har for det meste vært på stranden, slappet av og hatt mye kontakt med de hjemme. Er det noe vi kjenner godt på turen så er det savnet som trenger på.

På kveldene har vi vært på Sairee Beach, et sted hvor alle samles på stranden med herlig musikk og god stemning.

Her møtte vi også en god venninne av oss som også er på backpacking. Utrolig rart å møte på hverandre i Thailand, men det var også utrolig koselig å se henne igjen.

Etter noen late dager på øyen var det duket for den lange reisen tilbake til Bangkok, og båten gikk fra Koh Tao klokken 4 på dagen etterfulgt av tog fra Chumporn.

Etter mange timer søvn og mye venting kom vi endelig fram til Bangkok rundt klokken 9 om morgenen dagen etter. Det var en ganske behagelig tur, men jeg må ærlig innrømme at det likevel var godt å komme frem også.

Når vi ankom Bangkok tok vi for oss litt innkjøp av en del t-skjorter for den brente overkroppen min, så det siste av byen, spiste en god middag og gjorde oss klare for å sette kursen mot Singapore.

Taxien fra flyplassen og inn til Bangkok tok bare 15 minutter, og vi trodde jo derfor at vi hadde god tid når vi skulle tilbake igjen også. Fjerde lærepenge: Ta trafikken på alvor.

2 og en halv time før avreise satt vi godt plantet i taxien og rettet snuten mot flyplassen. Det vi ikke tenkte på var rushtiden, og jeg skal jammen meg fortelle dere at taxituren tok hele to timer og at vi ankom flyplassen en halvtime etter at innsjekken hadde stengt. Så svett har vi ikke vært på lenge. Minuttene fløy og det var absolutt ingenting vi kunne gjøre med det.

Vi satt i setet med høy puls og tidenes stressnivå og i det taxien ankom flyplassen, hoppet vi ut, hev på oss sekkene og løp alt vi maktet inn dørene med passet i munnen, rumpa full i svette og sekker både fram og bak. Pengene for taxien måtte vi bokstavelig talt kaste etter oss! Gurimalla, det skal aldri skje igjen.

Likevel, kan jeg med glede meddele at vi rakk flyet i siste liten og kom oss til Singapore til tross for forsinkelsen.

Håper alt står bra til med dere hjemme, og at dere har hatt en kjempefin påske!

 • 24.03.2016 kl. 17:42

Bangkok & Koh Samui

Klokken 23:56

Hei igjen!

Vi nyter virkelig hvert eneste minutt i Thailand, og vi har det rett og slett helt fantastisk. Sol, sand mellom tærne, god mat, bungalows og krystallklart hav. Jeg er så takknemlig.

Vi landet i Bangkok natt til mandag, og allerede på flyplassen kunne vi se backpackere rundt hvert eneste hjørne. Noe av det vi har gledet oss mest til på turen er å kunne møte nye mennesker, få nye bekjentskap og dele opplevelser med andre.Når vi ankom byen, dro vi rett til den såkalte "backpackergata" og det første vi møtte var synet av digre sekker og mennesker fra hele verden. Det er så gøy å se hvor mange som reiser, både av unge og eldre.Ettersom jeg fylte 20 år den dagen, måtte vi såklart gjøre noe ekstra ut av dagen. Med is til frokost, en fantastisk feiring og egen båt gjennom byen, hadde jeg en kjempefin dag og vi koste oss utrolig mye.

Samme dagen satte vi oss direkte på toget til Surat Thani for å dra på øyhopping resten av tiden her i Thailand. Etter 12 timer på toget var vi fremme, og satt derfra kursen videre med ferje til Koh Samui. Her har vi vært siden mandag og vi har hatt det helt fantastisk. Det er faktisk vanskelig å beskrive hvor fint det faktisk er her.Likevel, må jeg virkelig innrømme at solen er sterkere enn forventet, og den har virkelig forvandlet meg fra en blekfis til en hummer. Etter 2 timer i solen med både solkrem og solvett, klarte jeg jammen meg å sovne på solsengen den siste timen. Det værste av alt var at jeg faktisk begynte å le av det ettersom det ikke gjorde vondt i det hele tatt. Og jeg så jo virkelig ikke ut. Lite visste jeg, for dagen etter klarte jeg verken å løfte armene, ha på meg klær og det å dusje gjorde også vondt. Maren måtte nesten hjelpe meg å dusje håret og hver eneste berøring gjorde vondt.Så, idag har jeg tilbringt dagen godt gjemt under parasollen, med klær på og det tykkeste laget jeg klarte å ha på av solkrem. Likevel klarte jeg jo også å bli solbrent av det også. Denne gangen var det med en fantastisk fin t-skjorte skille. Er det mulig. Haha, jeg kan ikke gjøre annet enn å le. Tredje lærpenge: Aldri fall i søvne på solsengen, og smør deg ofte.

Nå har vi handlet inn "påskegodt", fikset neglene, smurt oss inn med krem for solbrenthet, sprayet oss full i myggspray og pakket sekken. I morgen reiser vi nemlig videre til neste øy, Koh Tao. Vi har hørt så mye fint om denne øyen, og gleder oss masse til å reise dit! Ikke nok med det, men en god venninne av oss befinner seg også der!! Det blir supergøy å kunne møtes!!Sees snart!
 • 20.03.2016 kl. 19:11

India, takk for oss!

Klokken 21:34

Nå sitter vi fastspent i flysetet nok en gang, og er klare for vårt neste eventyr, nemlig Thailand!

De siste dagene har vært lærerike på mange måter og vi har hatt det helt fantastisk. Skal ærlig innrømme at det blir litt godt å forlate India også, få slappet av litt og senke pulsen. Kjenne på tilværelsen.

Siden sist har vi ridd på elefant ved Amber Fort Palace, og det var helt utrolig å sette seg på ryggen på en elefant! Det er jo alltids gøy å kunne krysse av noe fra bucketlisten min også. Med sol på himmelen, den rolige atmosfæren og den fantastiske utsikten, ga det oss en opplevelse vi sent vil glemme.

Vi lander i Bangkok natt til mandag, og skal tilbringe dagen i byen. Jeg har nemlig bursdag i morgen, og det må såklart feires litt med rooftop restaurant, god mat, finstasen og kanskje en øl eller to. Hehe, man blir bare 20 en gang vet dere.

Jeg savner dere hjemme utrolig mye, og vil dere skal vite at til tross for skitne hostel, underomjordisk do, tyggis i rumpa og ryggproblemer, har jeg det helt fantastisk.

Vi sees snart!

 • 18.03.2016 kl. 18:53

India

Klokken 00:18

Det er noe med India som treffer deg mitt i hjertet. Barn som ligger på bakken, løshunder, falleferdige hus, den trengende lukten og slummen generelt. Mumbai ga oss ikke bare varme, kultur og glede, men også hjertebank, høy puls, stygge blikk, intense situasjoner og redsel. Vi nordmenn sier gjerne at vi har det bra i Norge. Sannheten er, vi har det helt fantastisk.

MUMBAI

Mumbai ga oss mange inntrykk, kanskje litt for mange på en gang. Vi ble satt i ukomfortable situasjoner vi ikke er vant til, og det første døgnet tok virkelig på.

Vi ankom Mumbai ved midnatt og det var en utrolig opplevelse å kjøre inn mot byen å se skylinen som var litt lik New York og andre storbyer, bare at her så vi tusenvis av slumboliger. Kontrastene er virkelig store!

Etter landing og en del venting gjennom grensevaktene, skulle vi endelig bli kjørt til hotellet vi hadde bestilt på forhånd som tydet på et vakkert og lokalt hotell. Trafikken i India er forresten helt insane, og jeg skal ærlig innrømme at det satt to nervøse jenter i bilen da sekkene våre lå ufestet på taket gjennom byen.

Sjåføren kjørte oss til hotellet, som viste seg å ligge i en av de innerste bakgatene i slummen og det så virkelig ikke bra ut. Gaten krydde også av løshunder og menn som glodde, så heldigvis fikk vi overtalt sjåføren til å kjøre oss til et annet hotell som var litt finere og nærmere byen. Litt kjipt å starte reisen med ekstra kostnader, men også verdt det framfor å utsette oss for noe utrygt. Første lærepenge: Aldri bestill overnatting på forhånd.

Mumbai var virkelig en tung by som lå under en grå himmel og luktet så vondt at vi måtte puste med munnen. Bygningene var enten rasert, ødelagt eller falleferdig, og det lå mennesker strødd overalt uten hjem og mat. Vi møtte også på en del unger som trengte penger til mat, noe som gjorde like vondt hver eneste gang. Man må virkelig ut i verden for å se hvordan mennesker egentlig har det.

NEW DEHLI

Reisen til New Dehli gikk utrolig bra, med god service og sitteplass på flyet. Skal si det var en lettelse å lande i Dehli etter opplevelsene i Mumbai. Likevel, visste vi ikke hva vi hadde i vente.

Vi hadde funnet et hostel for backpackere på nettet som vi ønsket å sjekke ut, og vi satte oss nok en gang i taxien og gledet oss til å komme frem. På veien skulle vi stoppe å ta ut penger hos en Tourist Guide som virkelig ikke anbefalte oss å dra til hostelet som da også viste seg å ligge i slummen og etter en 2 timers prat, la vi opp resten av dagene våre her i India med utflukter, byer å besøke og hotell. Sjåføren kjørte oss til hotellet, og jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte med dette hotellet. No words.

For ikke å snakke om den brukte tyggisen som lå i sengen min. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine!

Ikke nok med det, men da han ene skulle bytte på sengen kom det også inn 5 andre menn på rommet vårt. Hjertet pompet, pulsen var høy og vi følte oss veldig utsatt på et lukket rom med 6 andre menn som ga stygge blikk og stirret på kroppen vår. (Vi byttet til joggesko etterpå, så vi skulle være klar til å løpe. I tilfellet, haha.)

Heldigvis hadde vi nummeret til guiden, og ringte for å klage. Han beklaget så mye, og hentet oss personlig og fraktet oss til et suuuperfint hotell med spotlights, dobbelseng, rent bad og wifi uten ekstra kostnader. For å vise hvor mye han beklaget, ville han ta oss med ut på frokost og hentet oss tidlig dagen etterpå.

Han kjørte oss til et lekkert 5 stjerners hotell med vakter, sikkerhetskontroll og for ikke å snakke om god mat. De hadde alt mulig av mat, frukt, drikke og dessert. Til og med grovt brød, noe som var etterlengtet etter den grufulle maten vi ellers hadde funnet i India så langt. Han spanderte og ga oss virkelig en god opplevelse og ikke minst en mett mage.

AGRA

Etter frokosten kastet vi oss i bilen, og rettet snuten mot Agra. Etter noen stopp på veien, var vi fremme og klare for sightseeing i byen, Taj Mahal og i tillegg skulle vi innom et fabrikk som viste oss hvordan Taj Mahal er laget.

Taj Mahal må være en av de nydeligste bygningene jeg har sett, og ikke bare er den 500 år gammel men også håndlaget.

JAIPUR

Dagen etter tok vi turen til Jaipur, også kalt "The Pink City" grunnet de rosa bygningene, templene og gatene i byen. Her ble det også sightseeing både i naturen og i byen, og vi besøkte også en god del templer.

Jaipur må være den fineste byen i India vi har sett, og ga oss en helt annen opplevelse. Det å huske i fjellet med solskinn og en lett bris i kinnene var rett og slett fantastisk. Vi kjente virkelig på tilværelsen, og det var en god følelse.

India har vært et utrolig innholdsrikt land. Vi har lært mye, både om kultur, språk, historie og tradisjoner. Vi har også fått en god del lærdom på reisen og selv om det har vært noen ekle situasjoner, har vi likevel hatt en kjempeopplevelse de få dagene vi har hatt her i India.

Nå skal vi straks gjøre oss klar for sengen, da vi har elefantridning, hennatattoo og veien tilbake til Dehli i vente i morgen tidlig. Vi skal overnatte en natt til i Dehli før vi setter kursen mot Bangkok! Det er så gøy at reisen har startet, og jeg er så takknemlig at jeg har ikke ord.

Sees snart!

 • 15.03.2016 kl. 04:25

1, 2, 3 - go

Nå sitter vi spente, lekenlystne og klare for det store eventyret vi har begitt oss ut på. Etter endeløse timer med pakking, stress, lite søvn og noen (en god del) avskjedstårer, sitter vi på Gardemoen lufthavn med pizza og supergliset og er klare for take off.

Vi har en god del timer i fly foran oss, og med mellomlanding i Paris, forventer vi å være fremme i India natt til onsdag. Selv er jeg ikke så begeistret for fly, da jeg virkelig får satt tålmodigheten på prøve. Til tross for det, regner jeg med at med sommerfugler i magen, litt musikk på ørene og en smule nervøsitet og glede, blir nok dette en fantastisk tur.

Jeg kjenner det skal bli utrolig deilig å komme seg på flyet og finne seg godt til rette i flysetet og få sovet litt. Blir en liten oppgradering fra å ha ligget på gulvet på Gardemoen i flere timer.

Jeg må virkelig innrømme at det ikke har gått helt opp for oss enda, at dagen er her og at vi skal reise jorda rundt. Tro det eller ei, neste gang dere hører fra meg er jeg i Mumbai! Vi tytes!

 • 01.03.2016 kl. 16:49

Planlegging og organisering

Drømmen om å reise jorda rundt tok brått slutt like etter sommeren. ​I flere uker gikk alt i det samme, kjedelige mønsteret. Lite jobb, lite penger og alfor mye rastløshet. Jeg har vel aldri vært flink til å spare, og da sparing var eneste utvei for å kunne gi meg det jeg drømte om, kunne jeg på en måte ikke se hvordan jeg skulle få det til. Dager, uker og måneder passerte og tanken på en backpacking trip hadde jeg på en måte blitt nødt til å legge bak meg. Tårer. Og stadig flere, ute av kontroll. Emosjonell og fortivlet over å ikke kunne oppleve det jeg ønsket aller mest. Så skjedde det, altså. Det jeg på ingen måte forventet og det jeg ikke engang tillot meg selv å fantasere om. I starten av desember, 4 måneder før avreise var det et eller annet som slo meg. Jeg kan. Tro det eller ei, med litt viljestyrke og en seiersplan klarte jeg å oppfylle drømmen selv med en sparekonto i minus. Motivert? Selvsagt. Jeg var mer motivert enn det jeg noensinne hadde vært. Her sitter jeg, 13 dager før avreise til India og aner ikke hva jeg går til. Spent, redd og åpensinnet for det som kommer, for det jeg ikke vet og for det som kanskje aldri kommer. Jeg angrer ikke, ikke på noe.

Jeg blir stadig overrasket over hvor fint jeg har det, og i det siste har jeg tenkt at jeg på mange måter har det bedre enn noen gang. Kanskje er jeg lykkelig? Akkurat her, akkurat nå. Jeg skal reise, drømmen blir oppfylt og ikke minst - jeg klarte det. Planlegging & organisering

Det hele startet vel egentlig i 2012 da vi (Jeg og Maren) reiste på språkreise til Malta. Dette var vel en av de første gangene vi reiste alene, og på bare 3 uker hadde vi lært så mye om oss selv, om livet og om hva vi ønsket senere i livet. Vi skjønte at å reise sammen gav livet så mye mening og lykke, og siden har vi hatt lyst til å se mer av verden. Vi var rett og slett betatt av opplevelsene og var innstilt på å oppleve nye sammen. Gjennom Videregående har det vært mye grubling over hva vi ville se, hvor vi ville dra og hvor lenge dette eventyret skulle vare.

Ingenting var bestemt da friåret vårt startet, og en dag i desember 2015 ble vi enige om at dette skulle gjennomføres uavhengig av alle problemer som hadde oppstått på veien. 24 timer senere var alle flybillettene bestilt, og så spontan har vi nok aldri vært før, men det føltes bra. 

Vi valgte å bestille/gjøre alt selv, og ikke gjennom en reiseorganisasjon. Etter mye research på nett finner man ut av utrolig mye på egenhånd og vi fant ut av at selv om det kunne bli mye arbeid og mye å holde styr på, var det likevel ikke et alternativ å bestille gjennom en reiseorganisasjon. Vi fikk bestemme alt selv, og det ble mye billigere. 

Fly & Overnatting

Alle flybilletter ble bestilt på www.skyscanner.no - en gratis søkemotor som sammenligner millioner av flybilletter og finner den rimeligste. 

Når det gjelder overnatting, har vi valgt å ta det litt som det kommer i løpet av turen vår. Vi har derfor kun bestilt overnatting ved første stopp, nemlig India. Dette har vi bestilt på www.booking.com som ga oss en oversikt over hoteller, hosteller og andre overnattingsmuligheter rundt om i verden til en billig penge. Vi kommer nok til å bruke denne nettsiden til flere overnattinger, da det var en enkel og billig mulighet for oss begge. 

Research, vaksiner, visum & pakking

Etter reisen var bestilt, har vi hatt en del research om hva vi ville se og gjøre i hvert enkelt land. Vi har også hatt kontakt med mennesker rundt om i verden både når det gjelder tips og anbefalinger til hva en må gjøre og ikke gjøre. Ikke minst, hva som er lurt å ha med seg på tur. Det har vært mye frem og tilbake når det gjelder pakking, og etter mye research på nett, gjennom blogger og reiseselskap, fikk vi satt opp en pakkeliste som fungerte for oss begge. Du finner pakkelisten vår her

Visum var også en nødvendighet i noen av de enkelt landene. Oversikt over visum kan du finne her og her. Landene vi trengte visum til var India og Australia, og for å kunne reise til USA måtte man registrere seg i et system som kalles ESTA (Electronic System for Travel Authorization). 

Visum for India finner du her
Visum for Australia finner du her
ESTA for USA finner du her. 

Research vi har gjort på forhånd er blant annet kultur, språk, valuta, visumregler, tidsforskjeller, retningsnummer og hva slags strømkontakt man trenger. I tillegg har vi ordnet oss en dokumentmappe med oversikt over viktige telefonnummer som kan være lurt å ha med hjemmefra (forsikringsselskap, bank og visum), i tillegg til en oversikt over sykehus og legekontorer (både tlf & andresse)  i alle land vi reiser til i tillegg til telefonnummer til hver enkelt ambassade, politi og lignende. Research er en del av reisen, selv om alle ikke er like glad i det. For min del synes jeg det er litt viktig å være forberedt på hva man kommer til, da alle kulturer er svært forskjellig. På denne måten unngår man missforståelser og fornærmelser i enkelte land. 

Noe av det kjipeste, men også så nødvendige er vaksiner. Hvis man ikke har vært mye ute å reist før, er det viktig å begynne tidlig med reisevaksinene. Jeg og Maren dro ned på vaksinekontoret der vi bor, snakket litt og planla litt hvilke vaksiner vi burde ta. Hvilke man bør ta kommer helt an på hvilke land og områder man skal reise til. På dette vaksinekartet kan du få en oversikt over hvilke reisevaksiner som er anbefalt i ulike land. 

Budsjett & finansiering

Først og fremt, hvor mye penger man bruker på reise er ekstremt individuelt og det er vanskelig å sette et estimat som passer for alle. Når reiselengden var bestemt, var finansieringen neste steg. De fleste er ikke så heldige at de har 100.000 kroner stående klare på en bankkonto, og vi var derfor nødt til å sette opp et reisebudsjett. I og med at jeg ikke begynte å spare før i desember, var jeg fullt klar over at jeg ikke kom til å rekke å spare uendelig med lommepenger. 

Som backpacker ville vi reise så billig som mulig, og et bestemt budsjet var veldig vanskelig å sette opp da prisnivået varierer veldig fra land til land. Det avhenger også såklart på hvilke standarer man har. Du kan lese litt om prisnivå i ulike land her

Når det kommer til reisen vår, har jeg satt opp et budsjett som passer meg etter økonomi og muligheter for finansiering. 

Alle flybilletter - ca 15 000kr
Overnatting i India - 400kr
Visum - ca 1000 kr
Vaksiner - ca 2000 kr
Lommepenger - 35-45 000kr (Gjennomsnitt 13 000 pr måned)

Lommepengene går til overnatting, mat, aktiviteter, transport og evt litt shopping her og der. 

I tillegg kommer innkjøpene av det man trenger til reisen, og dette blir veldig individuelt. Jeg har blant annet kjøpt lakenpose, regnfrakk til sekk, nye joggesko, GoPro kamera, reisehåndduk, adapter, hengelås og mye mer.


Vi har gjort alt for å få gjennomført dette eventyret, og vi gleder oss så ufattelig mye. Vi kommer til å ha veldig godt av å komme oss ut i verden, stå på egne ben og kun være avhengig av oss selv for en liten periode. Vi trenger det, og ville angret så altfor fort om vi ikke hadde fulgt drømmen. Det er så godt å ha noe å se frem til, og vi gleder oss så uendelig mye til å oppleve språk, kulturer, smaker og få føle og erfare nye ting enn det vi er vant til.

Jeg har et mål dette året, og det er at jeg skal ha det bra, uansett hvor livet tar meg. Èn ting er sikkert, og det er at man ikke vet hva fremtiden bringer. Eneste jeg vet, er at fremtiden bringer meg sør-østover. Og det skal bli helt fantastisk. Maren har også skrevet et innlegg om hva vi skal gjøre, hvor vi skal dra og hva vi skal se i løpet av reisen. Innlegget finner du - HER -

 • Martine Kvam Asp

  Hei! Mitt navn er Martine Kvam Asp (19), og jeg kommer fra en liten by, kalt Steinkjer. Her kan du følge meg da jeg reiser jorda rundt sammen med min aller beste venninne.


  Kontakt


  martine.asp123@hotmail.no

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits