• 25.04.2016 kl. 06:52

California

Klokken 21:50

De siste dagene har vi tilbringt i selveste California, og fyfader så fantastisk vi har hatt det.

Vi leide oss en snerten bil, cruiset rundt i den om dagen og sov i den om natten. Da har jeg prøvd det også, og jeg kan ikke si stort annet enn at det var fantastisk gøy.

Den første dagen hev vi oss ut i trafikken i LA. Ettersom jeg glemte førerkortet ble Maren sjåføren de neste dagene, og jeg må ærlig innrømme at jeg ble utrolig imponert! Alt gikk som smurt både i trafikken generelt og det å finne frem uten kart var heller ingen problem. Jeg må si jeg er litt stolt av alt vi har klart de siste månedene. Ikke en eneste ting har gått galt enda.

Likevel, må jeg nesten fortelle dere om de fantastiske trafikkreglene i USA. For det første er det slik at med en gang du får rødt, får nestemann grønt. Det vil si, er du i midten av krysset når det blir rødt - har du plutselig 14642 biler kommende i siden på deg. Hendte seg et par ganger det altså. Trodde virkelig de skulle treffe oss et par ganger der, men jeg må si det er uvant å skulle forholde seg til helt andre regler enn hva vi er vant til hjemme i Norge.

For det andre så skulle vi finne oss en parkering. Vi rygget oss derfor inn på en parkeringsplass slik at det skulle bli lett å komme seg ut. Det vi ikke visste var jo da altså at i LA er det kun lov å parkere med snuten inn slik at man må rygge ut å stå i veien for andre. Så jadda, 600kr i bot lå altså klar på vinduet når vi kom tilbake. Kjipt selvfølgelig, men vi kunne ikke gjøre annet enn å le. Da har jeg hørt det også. Sjette lærepenge: Lær deg trafikkreglene før du hiver deg ut i veien.

I løpet av dagene har vi sett og opplevd Venice Beach, Santa Monica Beach, Walk of fame, Hollywoodskiltet, Griffith Park, Marina Del Ray, 3rd Street Promenade, Rodeo Drive, Beverly Hills, Hollywood Hills og Pasific Park og det har virkelig vært en opplevelse. Jeg som alltid skulle bli popstjerne å dra til Hollywood å se Hollywoodskiltet holdt jo nesten på å grine av lykke i det det poppet frem på toppen av fjellet. Så gøy å kunne se alt dette, og vi er så takknemmelig.

I tillegg må jeg nesten også gratulere min fine storesøster som feiret 26 år på fredag! Happy B-Day Bigsis! Vi skal feire når jeg kommer hjem!

Neste stopp på reiseruten er Arizona, og vi gleder oss masse!

Håper alt står bra til med dere hjemme. Vi sees om bare to uker!

Henriette Celin

25.04.2016 kl. 11:12
Så mye gøy dere har fått gjort! og mye fint dere har sett også. Heldig :-D

Kjedelig med den boten da men. Vanskelig å vite når man ikke er helt inne i trafikkreglene et helt annet sted (:

Ha en fin tur til Arizona ^^
 • Martine Kvam Asp

  Hei! Mitt navn er Martine Kvam Asp (19), og jeg kommer fra en liten by, kalt Steinkjer. Her kan du følge meg da jeg reiser jorda rundt sammen med min aller beste venninne.


  Kontakt


  martine.asp123@hotmail.no

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits