• 01.04.2016 kl. 18:04

Singapore & Kuala Lumpur

Klokken 00:04

Singapore og Kuala Lumpur er rett og slett helt - a m a z i n g - og jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte med å beskrive disse to stedene. Lekre utsikter, infinity pool, dødsbra shopping, billig overnatting og ekstremt mye fint å se.

Vi ankom Singapore natt til tirsdag og la oss inn på Blue Penguin hostel, et billig og enkelt alternativ ettersom vi kun trengte en seng for noen timer.

Dagen skulle tilbringes i Singapore før vi skulle videre med buss til Kuala Lumpur. Vi fant ut at det vi ville se og gjøre i Singapore fikk vi gjort unna på en dag og vi valgte derfor å bestille buss videre samme dagen.

Første stopp på listen vår var å besøke den norske sjømannskirken. Dette hadde vi gledet oss veldig til. Her fikk vi servert knekkebrød med brunost, nystekte vafler og vi fikk møte andre fra blant annen Norge og Sverige. De hadde også en liten kiosk med norske matvarer og snacks. Det var etterlengtet for å si det mildt, og et par pakker med biler og ostepop ble såklart med oss videre.

Blant de norske, var det også et annet venninnepar som også var på backpacking, og vi delte derfor våre tips, triks, opplevelser og erfaringer mellom hverandre. Utrolig gøy å høre hvor andre har vært og ikke minst hva de har sett og lært. Likevel, har vi på 3 uker blitt ganske vant til å snakke engelsk, så å snakke norsk igjen var egentlig ganske rart. Hender seg i blant at jeg faktisk glemmer noen småord på norsk og må tre frem på engelsk......Hehe ups

Neste på listen var Marina Bay, hvor vi skulle besøke hotellet Marina Bay Sands og Gardens by the bay.

Heisen tok oss med 57 etasjer opp i lufta, og det første som møter oss er en fantastisk infinity pool med utsikt over heller Marina Bay. Vi sto der begge å gapet i det vi gikk ut, og opplevelsen og inntrykket var helt fantastisk. Jeg som er svak for utsikter holdt jo nesten på å besvime..! (Sannheten er at det egentlig kun er tillatt for beboere, så å snike oss inn forbi sikkerhetsvakter og staff var vår eneste mulighet og det var så absolutt verdt det...)

Gardens by the bay var helt magisk. Blomster, fossefall og trær så langt øyet kunne se. Helt uforståelig hvordan det er laget og det hele var så utrolig godt gjennomført.

Vi gikk både høyt og lavt på broer gjennom hele hagen, og fikk sett så mye fint. Det var virkelig en opplevelse å ha med seg videre, og hagen var rett og slett helt nydelig.

Yup, i'm a badass.

Etter å ha vært i Marina Bay, dro vi tilbake til hostelet, pakket sekkene og dro videre med buss til Kuala Lumpur. Litt stress, det må jeg ærlig innrømme. I løpet av bussturen skulle vi ut og inn av bussen to ganger for å stemple passet. Det var snakk om 30 busser med folk som løp i alle retninger og å holde styr på hvilken buss man skulle tilbake til var ikke akkurat det enkleste. Heldigvis gikk alt greit med oss, og vi fikk til og med spandert på bussbilletten av en kjempesnill mann. Folk er utrolig snille og hjelpsomme her og en annen mann spanderte til og med maten min her om dagen da butikken bare tok kontanter i tillegg til at en annen en betalte billetten vår da bussen tok en annen valuta enn det vi hadde.

Når vi ankom Kuala Lumpur tok vi taxi til en leilighet på et hotell vi hadde bestilt på airbnb, og for 200kr (!!) natten kunne vi unne oss litt luksus på Regalia Hotel. Her hadde vi blant annet en lekker leilighet, infinity pool, skybar & restaurant, treningslokale og supermarked. Vi har det bra fint altså, det skal sies!

Dagene i Kuala Lumpur har vært over all forventning og må være det beste stedet så langt for min del. Skyline gjennom byen, kule folk og mange herlige opplevelser.

Vi startet den første dagen i Kuala Lumpur med å bade litt i bassenget på taket før vi reiste inn til sentrum via tog. Jeg må nesten si meg litt stolt over at vi alltid klarer å finne frem til ukjente steder og at vi får til det meste uten noen problemer. Det er så godt.

I sentrum skulle vi først se Petronas Twin Towers, og til alle der ute som noen gang skal til Kuala Lumpur så er dette noe du bare få med deg. Jeg falt virkelig pladask for tårnene, og har aldri sett noe lignende. To høye tårn, som ikke bare så flotte ut men som også lyste opp hele byen på kveldstid. Magisk rett og slett.

Etterpå dro vi videre til et superfint kjøpesenter før vi reiste tilbake til hotellet like før midnatt. Vi avsluttet kvelden og fikk en god natt søvn etter å ha snakket på facetime med de hjemme. Er så rart å kunne se hverandre til tross for den store avstanden!

Igår startet vi også dagen i bassenget før vi besøkte den nasjonale moskéen, en veldig gøy og kulturell opplevelse. Vi reiste med tog og måtte gå et godt stykke fra stasjonen for å komme frem. Ut av det blå pøste regnet ned som aldri før, og vi hadde ikke annet valg enn å løpe i regnet. Det var faktisk ikke annet enn morsomt! Vi ble så våte at man skulle tro vi hadde dusjet og de vi møtte på kunne ikke annet enn å le. Men.. Jeg hadde jo da selvfølgelig på meg en hvit t-skjorte og endte med å bli helt gjennomsiktig og i en muslimsk by så var ikke det å vise hud akkurat så veldig populært og når jeg da i tillegg skulle gå å vise bhen til hele byen så kan dere jo tenke dere alle blikkene jeg fikk...ups

I moskéen måtte vi gå i klær som dekket oss til for å vise respekt og forståelse ovenfor kulturen. Jeg må jo såklart være såppas ærlig å si at tiden inne i moskéen for det meste gikk til selfies og svette, men likevel så var det utrolig gøy å ha sett den flotte bygningen. Iallefall det vi fikk sett.

Må bare påpeke at i dette øyeblikket var det like før jeg fikk kjeft for å ha vist for mye hud...tro det eller ei!

Når vi var ferdige dro vi tilbake til hotellet og spiste en god middag på taket med den nydelige utsikten. Min største utfordring på reisen er maten, og magen min er ikke akkurat helt samarbeidsvillig når det kommer til å ta imot mat den helst ikke vil ha. Det blir derfor knappe måltid da det føles ut som at alt som går ned kommer opp igjen. Så igår da jeg fant biff i menyen (noe av det beste jeg vet!!) var det godt å endelig kunne unne seg et digert kjøttstykke og spise et godt måltid. Lenge siden jeg har vært så mett, og for en matmoms som meg så føltes det rett og slett dødsbra.

Idag har vi pakket sekkene, sjekket ut og er nok en gang på farten! Bussen gikk fra Kuala Lumpur klokken 3 idag og vi var fremme i Singapore rundt klokken 10. Vi sitter nå på Singapore Changi Airport med coca cola, pledd & pute og er klare for take-off.

Neste stopp på ruten vår er landet jeg har sett mest frem til av alt, the one and only - Australia! Jeg kan ikke tro at jeg endelig får besøke landet jeg alltid har drømt om å få oppleve.

I Australia skal vi blant annet til Sydney og Brisbane, dykke i Great Barrier Reaf, gå skywalk på Sydney Tower Eye, dra på weekend surfekurs, sole oss på Bondi Beach, se Sydney Harbour Bridge & operahuset og mye mer! Det kommer til å bli helt insane, og går nok ikke helt opp for meg før jeg setter foten innenfor Sydney i morgen.

See you in Aussie!

facelessfashiion

01.04.2016 kl. 20:35
Så fine bilder!
 • Martine Kvam Asp

  Hei! Mitt navn er Martine Kvam Asp (19), og jeg kommer fra en liten by, kalt Steinkjer. Her kan du følge meg da jeg reiser jorda rundt sammen med min aller beste venninne.


  Kontakt


  martine.asp123@hotmail.no

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits