• 18.03.2016 kl. 18:53

India

Klokken 00:18

Det er noe med India som treffer deg mitt i hjertet. Barn som ligger på bakken, løshunder, falleferdige hus, den trengende lukten og slummen generelt. Mumbai ga oss ikke bare varme, kultur og glede, men også hjertebank, høy puls, stygge blikk, intense situasjoner og redsel. Vi nordmenn sier gjerne at vi har det bra i Norge. Sannheten er, vi har det helt fantastisk.

MUMBAI

Mumbai ga oss mange inntrykk, kanskje litt for mange på en gang. Vi ble satt i ukomfortable situasjoner vi ikke er vant til, og det første døgnet tok virkelig på.

Vi ankom Mumbai ved midnatt og det var en utrolig opplevelse å kjøre inn mot byen å se skylinen som var litt lik New York og andre storbyer, bare at her så vi tusenvis av slumboliger. Kontrastene er virkelig store!

Etter landing og en del venting gjennom grensevaktene, skulle vi endelig bli kjørt til hotellet vi hadde bestilt på forhånd som tydet på et vakkert og lokalt hotell. Trafikken i India er forresten helt insane, og jeg skal ærlig innrømme at det satt to nervøse jenter i bilen da sekkene våre lå ufestet på taket gjennom byen.

Sjåføren kjørte oss til hotellet, som viste seg å ligge i en av de innerste bakgatene i slummen og det så virkelig ikke bra ut. Gaten krydde også av løshunder og menn som glodde, så heldigvis fikk vi overtalt sjåføren til å kjøre oss til et annet hotell som var litt finere og nærmere byen. Litt kjipt å starte reisen med ekstra kostnader, men også verdt det framfor å utsette oss for noe utrygt. Første lærepenge: Aldri bestill overnatting på forhånd.

Mumbai var virkelig en tung by som lå under en grå himmel og luktet så vondt at vi måtte puste med munnen. Bygningene var enten rasert, ødelagt eller falleferdig, og det lå mennesker strødd overalt uten hjem og mat. Vi møtte også på en del unger som trengte penger til mat, noe som gjorde like vondt hver eneste gang. Man må virkelig ut i verden for å se hvordan mennesker egentlig har det.

NEW DEHLI

Reisen til New Dehli gikk utrolig bra, med god service og sitteplass på flyet. Skal si det var en lettelse å lande i Dehli etter opplevelsene i Mumbai. Likevel, visste vi ikke hva vi hadde i vente.

Vi hadde funnet et hostel for backpackere på nettet som vi ønsket å sjekke ut, og vi satte oss nok en gang i taxien og gledet oss til å komme frem. På veien skulle vi stoppe å ta ut penger hos en Tourist Guide som virkelig ikke anbefalte oss å dra til hostelet som da også viste seg å ligge i slummen og etter en 2 timers prat, la vi opp resten av dagene våre her i India med utflukter, byer å besøke og hotell. Sjåføren kjørte oss til hotellet, og jeg vet virkelig ikke hvor jeg skal starte med dette hotellet. No words.

For ikke å snakke om den brukte tyggisen som lå i sengen min. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine!

Ikke nok med det, men da han ene skulle bytte på sengen kom det også inn 5 andre menn på rommet vårt. Hjertet pompet, pulsen var høy og vi følte oss veldig utsatt på et lukket rom med 6 andre menn som ga stygge blikk og stirret på kroppen vår. (Vi byttet til joggesko etterpå, så vi skulle være klar til å løpe. I tilfellet, haha.)

Heldigvis hadde vi nummeret til guiden, og ringte for å klage. Han beklaget så mye, og hentet oss personlig og fraktet oss til et suuuperfint hotell med spotlights, dobbelseng, rent bad og wifi uten ekstra kostnader. For å vise hvor mye han beklaget, ville han ta oss med ut på frokost og hentet oss tidlig dagen etterpå.

Han kjørte oss til et lekkert 5 stjerners hotell med vakter, sikkerhetskontroll og for ikke å snakke om god mat. De hadde alt mulig av mat, frukt, drikke og dessert. Til og med grovt brød, noe som var etterlengtet etter den grufulle maten vi ellers hadde funnet i India så langt. Han spanderte og ga oss virkelig en god opplevelse og ikke minst en mett mage.

AGRA

Etter frokosten kastet vi oss i bilen, og rettet snuten mot Agra. Etter noen stopp på veien, var vi fremme og klare for sightseeing i byen, Taj Mahal og i tillegg skulle vi innom et fabrikk som viste oss hvordan Taj Mahal er laget.

Taj Mahal må være en av de nydeligste bygningene jeg har sett, og ikke bare er den 500 år gammel men også håndlaget.

JAIPUR

Dagen etter tok vi turen til Jaipur, også kalt "The Pink City" grunnet de rosa bygningene, templene og gatene i byen. Her ble det også sightseeing både i naturen og i byen, og vi besøkte også en god del templer.

Jaipur må være den fineste byen i India vi har sett, og ga oss en helt annen opplevelse. Det å huske i fjellet med solskinn og en lett bris i kinnene var rett og slett fantastisk. Vi kjente virkelig på tilværelsen, og det var en god følelse.

India har vært et utrolig innholdsrikt land. Vi har lært mye, både om kultur, språk, historie og tradisjoner. Vi har også fått en god del lærdom på reisen og selv om det har vært noen ekle situasjoner, har vi likevel hatt en kjempeopplevelse de få dagene vi har hatt her i India.

Nå skal vi straks gjøre oss klar for sengen, da vi har elefantridning, hennatattoo og veien tilbake til Dehli i vente i morgen tidlig. Vi skal overnatte en natt til i Dehli før vi setter kursen mot Bangkok! Det er så gøy at reisen har startet, og jeg er så takknemlig at jeg har ikke ord.

Sees snart!

Marie Oma

18.03.2016 kl. 18:55
Mane fine bilder:)

Thea Linni

18.03.2016 kl. 19:00
Åå så morsomt å se :D Jeg har bodd i India, og er der ofte. Er ikke mange blogger som blogger om India, så nå ble jeg glad :D
 • Martine Kvam Asp

  Hei! Mitt navn er Martine Kvam Asp (19), og jeg kommer fra en liten by, kalt Steinkjer. Her kan du følge meg da jeg reiser jorda rundt sammen med min aller beste venninne.


  Kontakt


  martine.asp123@hotmail.no

  Søk

  Bla i bloggen


  Kategorier

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
  hits